به گزارش مشرق، با لغو دیدار دوستانه ایران و کانادا توسط فدراسیون فوتبال کانادا، پرونده حقوقی جدیدی برای فدراسیون فوتبال ایران شروع شد که استثنائا، ایران در آن باید به عنوان شاکی، به دنبال غرامت باشد.
رضا شاهمنصوری، حقوقدان ورزشی درباره این پرونده اظهار کرد: دوستان آدرس اشتباه ندهند. نظر مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره شرط محرمانگی قرارداد در یک برنامه تلویزیونی درست بود بنابراین مشورت حقوقی در این خصوص که با فسخ قرارداد شرط محرمانگی ملغی میشود، آدرس اشتباه است.
او افزود: یکسری شروط تحت عنوان Remain Clause در قراردادها داریم که فارغ از فسخ یا اقاله قرارداد، هر دو طرف ملزم به رعایت این شروط هستند. شرط محرمانگی یکی از آنهاست. فسخ قرارداد نافی محرمانگی نیست. نمیدانم عزیزان چطور میگویند که الان میتوان قرارداد را منتشر کرد. این برخلاف رویه قرارداد است.
بیشتر بخوانید:
واکنش سخنگوی دولت به لغو یکجانبه بازی تیم ملی فوتبال ایران با کانادا
این حقوقدان ورزشی توضیح داد: اگر اکنون شرط محرمانگی قرارداد نقض شود و فدراسیون فوتبال بخواهد درخواست غرامت کند، فدراسیون فوتبال کانادا هم میتواند دعوای متقابل طرح کند که ایران شرط محرمانگی را نقض کرده است. در چنین شرایطی فدراسیون فوتبال یک چیزی هم بدهکار میشود. چرا، چون عزیزان نه دانش حقوقی دارند و نه اظهار نظر حقوقی میکنند.
شاهمنصوری در ادامه در پاسخ به این سوال که فدراسیون فوتبال ایران باید به چه محکمهای برای شکایت از فدراسیون کانادا مراجعه کند، بیان کرد: ما مفاد قرارداد را نمیدانیم. ممکن است این قرارداد ADR داشته باشد به این معنا که این دو فدراسیون یک محکمه یا حتی یک شخصیت حقیقی را به عنوان حکم تعیین کرده باشد. در نتیجه فدراسیون فوتبال باید برمبنای قرارداد به مراجع ذیصلاح قضایی ورزشی مراجعه کند.
او در پایان درباره تعیین غرامت در چنین قراردادهایی توضیح داد: این موضوع یک بحث حقوقی مبسوط است. ممکن است غرامت را از باب وجه الالتزام تعیین کرده باشند به این معنا که رقمی به عنوان غرامت در نظر گرفته شده باشد. برای مثال به این صورت که اگر یک طرف قرارداد اقدام به فسخ یک طرفه بکند باید هزار دلار به طرف مقابل غرامت بدهد. حالت دیگر غرامت به این شکل است که فرد خاطی باید تمام مبلغ قرارداد را پرداخت کند، یعنی مبلغ غرامت معادل مبلغ قرارداد تعیین شده است که این حالت را Positive interest میگویند.